keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ihanainen linssikeitto

Kaappien siivous jatkuu ja olenkin kaivanut ruokakaappien kätköstä jos jonkinmoista pussukkaa. Tarkoitus on tehdä löydetyistä raaka-aineista ruokia. Onnistuinkin loihtimaan mielestäni aivan ihanaisen keiton. Tässäpä ohje teille.

Linssi-porkkanakeitto

öljyä( mitä sattuu olemaan)
kanelia reilu 1 tl
1/2 kiloa porkkanoita
1 dl punaisia linssejä
1 tlk kookosmaitoa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl ruususuolaa
ripaus intiaanisokeria
tarvittaessa vettä

Kuumenna öljy ja lisää siihen kaneli. (Tässä vaiheessa tulee aivan ihana tuoksu!) Lisää paloitellut porkkanat ja freesaa kevyesti. Lisää kookosmaito ja jätä porisemaan noin 10 minuutiksi. Lisää raastettu inkivääri ja linssit sekä suola ja sokeri. Anna porista kannen alla ja lisää tarvittaessa vettä. Kun porkkanat ovat kypsiä niin soseuta sauvasekoittimella . Tarkista maku ja lisää vaikka jeeraa jos sitä mielestäsi kaipaa. Sitten nautit ja päälle voi paahtaa siemeniä, itse käytän auringonkukan-ja kurpitsan siemeniä lisäksi spelttinäkkäriä. Kyllä keleppaa!


                        Kannattaa kokeilla!

2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaa minullekin, ja usein tuota teenkin. Hiukan erilainen on minun soppani. Kookosmaitoa en laita (voisin laittaa, mutta yleensä ei talossa ole), vaan lurauksen appelsiinimehua. Ja siemenien sijaan laitan lusikallisen kreikkalaista jugurttia sopan päälle, johon laitan aika paljon valkosipulia...Niin ja minun soppani maustaa timjami, kanelia en tähän ole kokeillut, sen sijaan kanelia pitää laittaa aina vihreistä linsseistä tehtyyn muhennokseen.
    Nyt tuli kyllä nälkä!

    VastaaPoista
  2. Täytyypä kokeilla sinun versiotakin, kuulostaa sekin herkulliselta!

    VastaaPoista