keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Päiväettoneet hämyisässä kammarissa!

Eli päiväunet hämyisässä huoneessa! Nukuin tänään pikkuisen kanssa 3 tunnin päiväunet. Ihanaa, kyllä olin niiden tarpeessa. Nyt jaksaa taas uudella tarmolla. Mieleeni juolahtaa usein sanoja lapsuudestani, niinkuin tuo kammari-sana. Mummolassani huonetta, missä mummo nukkui sanottiin juuri kammariksi. Sitten taas toisen mummoni luona huoneita sanottiin mökeiksi. Oli pikku-mökki ja iso-mökki. Tuvasta kun meni ovet isoon ja pieneen huoneeseen. Hassua tämä suomenkieli.


                            HIIHTOLOMAN RIEMUJA!

Pikkuinenkin alkaa viihtyä puistossa hyvin. Sisko ylpeänä vetää veljeä kelkassa, kun toinen ei osaa vielä kävellä.




2 kommenttia:

  1. Kammari on minullekin tuttu lapsuudesta:) Sympaattinen sana. Myös kahveri tuli nyt mieleeni. Tuttu sinulle? Se oli kylmä huone tuvan vieressä ja siellä pidettiin ruoka-aineita. Mm. jonkun Norjasta tuomaa kutunjuustoa (?), ruskeaa jännän makuista juustoa me sieltä serkkuni kanssa kävimme napsimassa salaa suihimme :). Oi kun voisi vielä kerran astua siihen mummoni tupaan! Aistia sitä tunnelmaa. Siellä oli käkikello, pirtinpöytä ja penkit, keinutuoli, räsymatot, tietynlaiset verhot, viherkasvit, radio, vanhanaikaiset ruokakomeroiden vetonupit, mintunvihreä vanha roskaämpäri, leivinuunin lämpö ja panko, maalattu lautalattia, peltomaisema ikkunasta... Ihania tunnelmia.

    VastaaPoista
  2. Kahveri on mulle ihan vieras sana. Mulla on onni käydä vielä molemmissa mummoloissa ja toinen mummo on vielä elossa ja toisessa mummolassa asustaa setäni ja tätini. En tiedä tekeekö vanheneminen vai miksi muistuu mileen uusia unohtuneita asioita lapsuudesta. Kesällä taas pääsee käymään. Onneksi on muistot tallella.

    VastaaPoista